Tuesday, February 1, 2011

Fiske och fiskar

Om man går en bit längs vägen från vår bungalow vid Pakarang, och sedan norrut genom "djungeln" (en ganska bred grusväg där man utan problem kan dra en barnvagn), kommer man ut vid Coconut Beach, som ligger bredvid Ao Thong (eller White Sands, som den också kallas)


Där ligger fiskebåtar, och en restaurang som heter Boatyard. Det är en riktigt trevlig restaurang där man t.ex kan ta en flaska vatten när man är ute och joggar, med löftet om att man avser komma tillbaka och äta lunch där och då betala för den.. Man kan också äta riktigt fint för pengar som liknar det man köper en falafel för hemma i Malmö.


Ovan syns en snapper med röd curry. "Stimlajs" eller som det heter i vissa menyer "streamed rice", passar bra till en så chilihet kamrat.

Vid 7eleven, på andra sidan vägen, kunde man köpa fiskegrejer, så det gjorde jag. Hela kitet, från teleskopspö till drag, blänken, krokar och tyngder. Tror det slutade någonstans kring hundra spänn eller så. Sen gick vi förbi några taxichaufförer som visade hur det skulle gå till när man band ihop blytyngd, pärla och krok. De skrattade naturligtvis åt mig, dels för att jag är "falang", och dels för att jag ärligt talat aldrig framstått som någon storfiskare.. Men det är ganska mysigt att stå barfota och kasta lite även om man inte får någon fisk..

No comments:

Post a Comment